академията

изисквания

сертифициране

галерия

контакти

 

 
Cisco Мрежовата академия при читалище "ЛИК" е основана през 2003г. съгласно проект "Читалища" – проект на Министерство на културата и Програмата на ООН за развитие (ПРООН). Изградена е Регионална Cisco академия със задача обучение и поддръжка на инструктори за 11 Локални Cisco академии основани в малки и средно големи общини в Северна България.

Също така, изградена е и Локална академия в която се води обучение на редовни курсисти от град Плевен и региона. Академията разполага с сертифицирани инструктори и специално оборудвана лаборатория, в която курсистите имат възможност да се упражняват на реално мрежово оборудване. Учебното съдържание е изразено в онлайн базирани ресурси като лекции, интерактивни упражнения, симулатори и помощни материали, както и система за оценяване на усвоените знания и умения. Всичко това е достъпно за всеки курсист по всяко време от сайта на академичната програма. Достъпа се осъществява чрез личен акаунт създаден на обучаемия при записването му в академията.

Академията разполага с изградена компютърна лаборатория отговаряща на изискванията на Cisco за провеждане на теоретичните и практически занятия по курса CCNA. Това включва седем работни места с широколентов достъп до Интернет, инструменти, пособия, нагледни материали, както и следното мрежово оборудване:
3бр. маршрутизатори Cisco 1941/K9
3бр. комутатори WS-C2960-24TT-L
4бр. маршрутизатори Cisco 2620
2бр. маршрутизатори Cisco 2621
3бр. комутатори Catalyst 2924XL
1бр. LAN-тестер LinkRunne Network Miltimeter
1бр. безжичен рутер Linksys WRT-54GS
 
Cisco Networking Academy - Community Centre LIK-1959